Consulta el programa de la Festa Major de Gavà 2022 (català)

Fisiocol

Programació

💐 Dimarts 28 de juny

22h: Concert de revetlla de Sant Pere, amb Cash Caravan, al Parc de la Torre Lluc.

💐 Dimecres 29 de juny

De 10 a 14.30h: Portes Obertes al Parc Arqueològic Mines de Gavà.

11h: Ofici del patró Sant Pere, a l’església de Sant Pere.
Inclou ball de l’Algemesí, a càrrec de l’Esbart Brugués, i cant amb la Coral Sellarès, que interpretarà música religiosa de diferents autors entre els quals, Gioachino Rossini, George F. Haendel i N. Rimski-Korsakov. Direcció: Emmanuel Niubò. Organista: Lorién Santana.

12h: V Ball de rams popular, a la plaça de l’Església.
Si vols aprendre el ball, l’Esbart ofereix dues sessions per aprendre’l: diumenge, 26 i dilluns, 27 de juny a les 20.30 h al pati de l’escola Jacme March. Pots venir-hi sol/a o amb parella. Activitat organitzada per l’Esbart Brugués.

18h: Moisès, el príncep d’Egiptea l’Espai Maragall.
Una esclava hebrea, atemorida per l’infanticidi que du a terme l’exèrcit egipci seguint les ordres del Faraó de matar tots els nadons hebreus, posa el seu fill Moisès dins d’una cistella i la deixa anar al riu Nil. Aquesta és trobada per la gran esposa real, qui decideix quedar-se’l i cuidar-lo com a fill propi. Coneixerem la història de Moisès que, nascut esclau però criat com a príncep d’Egipte, tindrà una revelació i serà l’encarregat de salvar el seu poble. Entrada gratuïta. Reserva d’entrades a www.espaimaragall.cat.

18 h: Audició de sardanes, a la plaça de l’Església.
Ball de sardanes amb la Cobla Ciutat de Cornellà, amb un repertori ben especial per a la Festa Major. Amb la col·laboració de Gavà, Flama i Caliu de Sardana.

19h: Pregó de Festa Major amb Andreu Casanova, al parc de la Torre Lluc.
El monologuista, Andreu Casanova, juntament amb l’alcaldessa de Gavà, donen la benvinguda a la Festa Major. Seguidament, Tinder sorpresa, monòleg amb Andreu Casanova que et convida a fer un safari còmic per tota la selva d’aplicacions per lligar, actualment tan de moda. Tinder sorpresa et farà canviar el concepte de les apps de lligar. No et cansaràs de riure!

21h: De festa amb la gent gran, al pati de l’escola Jacme March.
Hi haurà sopar per als assistents i ball amenitzat pel Grup Musical Milenium. Venda anticipada d’entrades als casals municipals de la gent gran El Centre, Can Tintorer i Torre Lluc, del 13 al 17 de juny, de dilluns a divendres, de 10 a 13 i de 16 a 20 h. Cal portar el carnet municipal de la gent gran per adquirir l’entrada i per accedir a l’acte. Entrades limitades. Només es podrà adquirir una entrada per carnet. Preu 3 euros.

💐 Dijous 30 de juny

11.30h: Matinal de cinema: Raya i l’últim drac, a l’Espai Maragall.
Aquesta és la història d’una nena que viu al sud-est asiàtic, en una nació habitada per una civilització mil·lenària. Cinc són els clans que formen aquesta terra. Amb l’objectiu de tornar-hi l’equilibri, la protagonista quedarà encarregada de trobar l’últim drac del territori… Entrada gratuïta. Les entrades es poden recollir anticipadament 1 hora abans de l’inici de la projecció a la taquilla de l’Espai Maragall.

18h: Nascuts per llegir: La granja menuda, a la Biblioteca Marian Colomé.
A càrrec de Cia. Patawa. Infants de 0 a 3 anys. Cal inscripció prèvia.

20h: Inauguració exposició: “L’acadèmia Belles Arts Fco. Valderrama celebra els seus 41 anys”, a la sala d’exposicions de la Biblioteca Josep Soler Vidal.
El 1981 un jove, Francisco Valderrama, va iniciar un projecte quan no hi havia res semblant a la nostra ciutat: una escola d’art. Aquest projecte es va fer realitat i segueix endavant amb força i il·lusió. Aquesta exposició és un homenatge a tots els i les alumnes i exalumnes, i a tot l’equip de l’acadèmia. Ens heu conegut com a Escola Municipal de Gavà, l’Atelier l’Escola de Dibuix i Pintura, i, definitivament, Belles Arts Fco. Valderrama. Ara, als 41 anys, celebren el passat, el present i el futur amb tothom. Organitza Belles Arts Fco. Valderrama.

20.30h: Inauguració de la 28a exposició “L’art no té edat”, a la sala d’actes del Museu de Gavà. Exposició que recull les inquietuds de les persones grans de Gavà.

21h: L.O.C.A Comedy Monòlegs LGTBI, al jardí del Museu de Gavà. A càrrec de L.O.C.A Comedy. Entrada gratuïta.

💐 Divendres 1 de juliol

11.30h: Matinal de cinema: Spirit Indomable, a l’Espai Maragall.
Èpica aventura d’una obstinada noia a la recerca d’un lloc al qual anomenar llar que descobreix a la seva ànima bessona quan la seva vida es creua amb la d’un cavall salvatge. Entrada gratuïta. Les entrades es poden recollir anticipadament 1 hora abans de l’inici de la projecció a la taquilla de l’Espai Maragall.

20h: Representació: obres guanyadores del Concurs d’Escriptura Dramàtica Paraules en Escena, a l’Espai Maragall.
Ciutat de Gavà 2021: Y los gusanos se quedaban con hambre, d’Irene Hernanz Hijano. A càrrec de la Cia. Teatral l’Eramprunyà. El plor dels desmais, de Juan Antonio Jiménez Domínguez. Dirigida per Gemma Charines. Lliurament de premis de la convocatòria 2022. Acte conduït per Josep Antoni Moreno. Entrada gratuïta. Reserva d’entrades a www.espaimaragall.cat

20h. Concert del grup local: Runaway, a la pista esportiva de Can Tintorer.
La banda de música local que fa un tribut a Bon Jovi, amb els alumnes i els professors de l’escola de música Aula Soler.

22h: Concert de grup local, a la pista esportiva de Can Tintorer.
Pendent de determinar. Consulta a les Xarxes Socials i gavaciutat.cat.

22.30h: Concert de Hermano Malaquías, al c. Tellinaires, de Gavà Mar.
La banda interpreta i versiona diferents grups i músics de la història del pop, el rock i el hard-rock dels anys 70, 80 i 90, principalment.

23h: Castell de focs*, a la platja de Gavà.
Tot seguit, seguim amb el concert de Hermano Malaquías.
* L’horari del castell de focs es pot veure afectat per motius de coordinació de l’esdeveniment.

Consulta aquí tota la informació respecte al castell de focs.

23h: Timbalada nocturna, des de la plaça de la pagesia.
Nosaltres posem el ritme, tu poses la llum! Porta alguna cosa fluorescent per il·luminar el camí! Itinerant: pl. de la Pagesia, c. de Sant Pere, av. de Joan Carles I, parc del Mil·lenni i Auditori Marc Grau. Organitza l’associació de timbalers Sonaquetomba.

0h: Nit de tributs, amb Coldday, a l’Auditori Marc Grau.
La millor banda tribut a Coldplay del país ens ofereix un espectacle en què desgranaran fidelment les millors peces de la banda britànica. Coldday porta a l’escenari la màgia de la música i recrea l’atmosfera, emoció i energia d’un autèntic directe de Coldplay.

💐 Dissabte 2 de juliol

9h: 9è Torneig de futbol Special, al camp de futbol de Can Tintorer.
Fins les 13 h podràs gaudir de partits entre els diferents clubs participants. Participen: Club Esportiu de Cornellà, Associació Tots som Santboians, Unificació Esportiva Bellvitge, Adisga Sporting. Organitza ADISGA.

10h. Plantada de dracs i bèsties de foc, al passeig Maragall.
Amb motiu del 40è aniversari de la Companyia General del Foc s’organitza aquesta gran plantada de dracs de totes formes, mides i colors. Un gran espectacle que podreu veure al llarg de tot el dia. Organitza la Companyia General del Foc.

10h: Jornada de portes obertes, al rocòdrom de la Zona Esportiva Diagonal.
Tota la ciutadania podrà accedir al rocòdrom per practicar l’escalada. Voluntaris de la UME garantiran la seguretat de l’activitat i equiparan els participants amb material adequat proporcionat per la UME. Organitza la Unió Muntanyenca Eramprunyà.

A partir de les 11h: Xerinolis tour Gavà 2022, des de diferents punts de la ciutat.
Les entitats de cultura popular i tradicional de Gavà fan petites exhibicions amb motiu de la Festa Major. Podeu trobar-les al monument de la vela de Gavà Mar (Sonaquetomba) i la rambla de Gavà (UME i cuca Mallola).

D’11 a 0h: Street Fest, Festival de cultura urbana, a l’skate park del parc del Calamot.
Exhibició de grafiti, concerts de rap, actuacions de ball de hip-hop, batalles de freestyle, competició de skate, competició de scooter… tot això i molt més ho podràs gaudir a l’Street Fest. Consulta tota la programació a www.gavajove.cat i a les xarxes de @gavajove.

11.30h: Cercavila d’aigua, des de la plaça de Jaume Balmes.
La Pepa i els seus amics de la Companyia General del Foc ens faran passar una bona estona ben remullats pels carrers del centre de Gavà. Recorregut: plaça de Jaume Balmes, c. de Sant Pere, c. de Sant Josep Oriol i pl. de l’església. Seguidament, Ciaigüa amb la Pepa i els seus amics, a la plaça de l’església. Organitza la Companyia General del Foc.

12h: Tallers diabòlics, al passeig Maragall.
Tallers oberts a tothom. Organitza la Companyia General del Foc.

17h: Festival Artístic de l’Associació de la Gent Gran de Gavà, al Casal Municipal de Cultura American Lake.
Amb l’actuació del Niu d’Art de l’Associació de la Gent Gran. Entrada gratuïta.

17h: 10è Torneig Carcassonne Ciutat de Gavà, Nou Espai Sant Jordi.
Torneig d’un dels clàssics dels jocs moderns, Carcassonne. Desè torneig, versió 1vs1. Inscriu-t’hi a: https://bit.ly/carcassonne10demana més informació a trencatlaclosca@trencatlaclosca.org. Activitat gratuïta i amb premis. Organitza Trenca’t la Closca.

17h: Escola d’art al carrer al passeig de les acàcies del parc de la Torre Lluc.
L’escola de dibuix i pintura Francisco Valderram ofereix aquest taller obert a tothom. Organitza l’Escola Francisco Valderrama.

17.30h: Juguem amb el Petit Sant Pere, al jardí del Museu.
Torna el programa Petit Sant Pere amb una proposta de diverses instal·lacions de jocs i animacions per compartir en família al llarg de tota la tarda. Què hi trobareu:
Minigolf, de Mumusic Circus: El minigolf més original del món, artesanal, de fusta, amb enginys i sorpreses per compartir. Per passar una bona estona grans i petits, amb un pal, una pilota i unes crispetes.
Un teatre al jardí, de la companyia Minimons: Gràcies al diari d’en Pàtric descobrirem l’estiu en què va marxar de gira amb els seus pares. Un recorregut amb parades per tot el món en què trobarem una pàgina del diari, un minimon i ens proposarà un joc. Durant aquest viatge descobrirem els costums dels diferents països, la integració amb altres nens, i les diferents cultures i maneres de viure.

18h: Xerinolis tour Gavà 2022, a la plaça de la Llibertat.
Les entitats de cultura popular i tradicional de Gavà fan petites exhibicions amb motiu de la Festa Major. Podeu trobar-les a la plaça de la Llibertat, amb els Grallers i Timbalers de l’Anguila de Gavà i l’Agrupació de Gegants i Gegantons de Gavà.

18h: Berenar diabòlic per a tothom, al passeig Maragall.
El tradicional berenar popular de “pa amb oli i sucre” us espera per carregar energies i seguir amb totes les activitats del 40è aniversari de la Companyia General del Foc. Seguidament, taller de diables obert a tothom.
Organitza la Companyia General del Foc.

19h: Convenció de seguidors de Jethro Tull, a l’Auditori Marc Grau. Amb Cristobal Vergara, Paco ‘n’ Josing, Los Restos de Morgan, Florian Opahle and Robespierre, Undertull.
Organitza l’Associació de seguidors de Jetrho Tull.

20h: Tabalada de la Companyia General del Foc, des del parc de la Torre Lluc.
Amb motiu del 40è aniversari de l’entitat, s’organitza aquesta macrotabalada amb la participació d’una pila de tabalers. Recorregut: c. de Salvador Lluch, c. de Sant Pere i c. de la Rectoria. Organitza la Companyia General del Foc.

20h: Concert del grup local: Numad, a la pista esportiva de Can Tintorer.
Banda local de rock alternatiu amb un potent directe.

21.15h: Correfoc infantil de la Companyia General del Foc, des del passeig de Joan Maragall.
Participants: Gavà, Molins de Rei, Vallirana, Agramunt, Cua de Drac, Colònia Güell, Sant Feliu i Viladecans. Seguidament, Correfoc de dracs de la Companyia General del Foc, des del passeig de Joan Maragall. 40 anys – 40 colles: Espectacular correfoc per celebrar l’aniversari. Dracs i diables es donen cita en aquesta celebració: el Drac Pepito de Sant Boi, el Duc de Roquetes, La Ferla de Begues, Scarlet de la Colònia Güell, i molts més! Recorreguts dels correfocs: pg. de Joan Maragall, c. de Sant Josep Oriol, c. de Sant Pere i pl. de Jaume Balmes.

22h: Concert del grup local: Brainache, la pista esportiva de Can Tintorer.
Actuació d’aquesta banda de rock/metal melòdic.

22.15h: Lluïment final de les colles, a la plaça de Jaume Balmes.
Cloenda del correfoc amb els balls de lluïment de les colles de diables participants.

22.30h: Ball amb l’Orquestra Cimarrón, al parc de la Torre Lluc.
Repertori variat per a tots els públics. Clàssics i moderns per celebrar la Festa Major de Sant Pere.

23h: Concert de Festa Major amb Efecto Pasillo, a la plaça de Francesc Macià.
Efecto Pasillo és un grup musical espanyol creat a l’illa de Gran Canària el 2007. Van fer el seu debut amb la cançó “Chacho” el 2010. El seu estil musical combina diferents sons del rock, el funk i la música llatina.

Hi haurà un espai reservat per a persones amb discapacitat, amb un acompanyant. L’aforament és limitat i cal avisar l’organització: cultura@gava.cat.

💐 Diumenge 3 de juliol

9.30h: Matinades dels Grallers l’Anguila, des del CMC American Lake.
Un despertar molt sonor ens prepara la colla de grallers de Gavà, els Grallers l’Anguila de Gavà, acompanyats de tres colles més!: els Grallers de Viladecans, els Grallers de Sant Boi del barri de Casablanca i els Grallers d’Esplugues.
Recorregut: c. de Castelldefels, c. de Jacint Verdaguer, c. de la Generalitat, c. de la Rectoria, pl. Pagesia (amb parada d’exhibició), c. de Sant Pere, pl. Major (amb parada d’exhibició), c. dels Màrtirs del Setge de 1714, pl. de Josep Tarradellas (amb parada d’exhibició), rbla. de Maria Casas i parc de la Torre Lluc, amb exhibició final. Organitza l’associació de grallers i timbalers l’Anguila de Gavà.

10h: Visita guiada gratuïta al Museu de Gavà.
Informació i reserves al T. 93 263 96 10 (Museu de Gavà) Places limitades. Activitat gratuïta.

10h: Torneig d’escacs de Festa Major, a la plaça de Jaume Balmes.
Torneig obert d’escacs individual de partides ràpides (5 minuts per jugador amb 3-5 s d’increment) per a jugadors de qualsevol edat federats i no federats. Organitza Club d’Escacs Gavà.

10h: XXVI Trobada de puntaires de Sant Pere, a l’illa de vianants.
Puntaires d’arreu es donen cita a Gavà per mostrar l’art de les puntes, els coixins i els boixets.

10h: Rally Fotogràfic, a l’espai Jardí del parc de la Torre Lluc.
Informació i Inscripcions a afogava@gmail.com Organita l’Agrupació Fotogràfica de Gavà.

A partir de les 10h: Espai Aigua, a la plaça de Jaume Balmes.
De la mà d’Aigües de Barcelona podràs divertir-te amb jocs d’aigua per a tota la família. Adreçats a infants d’entre 3 i 12 anys. Diverses instal·lacions i activitats per gaudir durant tot el matí: Cicle de l’aigua, Cada gota compta, Ludoteca de l’aigua, etc.

11h: Exhibició dels petits timbalers, al parc de la Torre Lluc.
Presentació dels i les alumne del taller de timbalada de Sonaquetomba. Organitza l’associació de timbalers Sonaquetomba.

11h: Itinerari i visita guiada al Refugi Antiaeri de la rambla de Gavà.
Informació i reserves al T. 93 263 96 10 (Museu de Gavà). Places limitades. Activitat gratuïta.

11.10h: Espectacle itinerant: Element’s, des del parc de la Torre Lluc.
Espectacle itinerant i visual, inspirat en l’essència dels quatre elements: l’aire, l’aigua, la terra i el foc. Recorregut: parc de la Torre Lluc, c. de Salvador Lluch, c. de Sant Pere, pl. de Jaume Balmes.

12h: Festa orgullosament acolorida (Holli LGTBI+), a la plaça de Jaume Balmes.
De la mà dels Castellers de Gavà, vine a gaudir de la festa del color. L’orgull, la música i l’animació et faran viure una experiència única. Més informació a castellersdegava@gmail.com A càrrec dels Castellers de Gavà.

11.30 h: Mostra de cases i entitats regionals de Gavà, a l’escola Jacme March.
Espectacle variat de balls folklòrics amb la participació de les diferents cases regionals de Gavà. Hi participa: Casa de Andalucía de Gavà i Asociación Cultural Andaluza de Gavà.

19h: Cercavila Xerinolis, al passeig de Joan Maragall.
Hi participen: Agrupació de Gegants i Gegantons, AeiG Roc del Migdia, Bastoners de Gavà, Castellers de Gavà, Companyia General del Foc, Esplai el Mamut, Esbart Brugués, Grallers l’Anguila de Gavà, Sonaquetomba i Unió Muntanyenca Eramprunyà. Amb la participació especial dels i les alumnes de l’Escola Joan Salamero, dins el projecte “setmana de la cultura popular”. Recorregut: pg. de Joan Maragall, c. de la Rectoria, c. de Sant Pere, c. dels Màrtirs del Setge de 1714, rbla. de Maria Casas i parc de la Torre Lluc.

20h: Concert del grup local: BarBoots, a la pista esportiva de Can Tintorer.
La banda de música local ens oferirà un concert molt especial per tancar les festes. El grup fa versions de Rock de ahir, d’avui i de sempre, tant clàssics com temes actuals, donant-li un aire característic del Southern Rock.

21.30h: Dansa a la fresca, a l’Auditori Marc Grau.
Mostra de dansa amb la participació de les escoles i centres de dansa de Gavà i altres convidats. Activitat organitzada per l’associació Amics de la Dansa de Gavà.

22h: Havaneres de Gats Vells, al parc de la Torre Lluc.
Actuació del grup local d’havaneres per tancar la Festa Major de Sant Pere 2022. A la mitja part, el tradicional rom cremat.

🎢 Fira d’atraccions

Del 23 de juny al 3 de juliol.
Lloc: A la rambla de Maria Casas, plaça de Batista i Roca i avinguda d’Eramprunyà.

🎆 Espectacles de foc (precaucions)

El dissabte 2 de juliol, entre les 21.15 i les 23 h, hi ha programats diversos espectacles de foc a la ciutat:

 • Correfoc infantil. Recorregut: pg. Maragall, c. de Sant Josep Oriol, c. de Sant Pere, i pl. de Jaume Balmes.
 • Correfoc adult i de dracs. Recorregut: pg. Maragall, c. de Sant Josep Oriol, c. de Sant Pere, i pl. de Jaume Balmes.

Per poder gaudir de tota la màgia de l’espectacle sense riscos ni perills us recomanem:

Per als propietaris d’establiments:

 • Protegiu els aparadors i vidrieres ubicats a l’itinerari amb cartrons o altres materials adients per evitar cremades en vidres, marbres i altres materials.
 • Recolliu els tendals.
 • Retireu les taules, cadires, para-sols, barres, jardineres o qualsevol altre objecte situat a la via pública.

Per als habitatges ubicats en els recorreguts:

 • No hi tingueu roba estesa.
 • No llanceu aigua.
 • Protegiu les vidrieres i altres elements susceptibles de cremar-se.

Per als espectadors que assisteixin a les actuacions dels grups de foc:

 • La millor roba és la de cotó. Dueu mànigues llargues, pantalons llargs i un barret de roba o palla. Porteu calçat flexible, lleuger, tancat i que agafi fort el peu.
 • No aparqueu el vostre vehicle en cap zona per on hagi de passar el correfoc.
 • Si per qualsevol circumstància se us encenguessin els vestits, tireu-vos a terra i rodoleu per apagar les flames. No correu!, les flames s’estendrien i serien més virulentes.
 • Per a la vostra protecció i la dels vostres companys, no demaneu aigua als veïns, ja que provocaríeu taps i relliscades.

Tots els integrants del correfoc, els espectadors i el públic en general hauran de seguir en tot moment les indicacions del servei d’ordre. Tot el públic participant és completament responsable dels accidents que puguin patir al correfoc.

🎆 Accés al castell de focs

El divendres 1 de juliol de 2022, amb motiu del Castell de focs de la Festa Major de Sant Pere, es tallarà el trànsit a l’avinguda del Mar en sentit Gavà-Centre, entre les 21 i les 0 hores, en cas que sigui necessari.

L’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania un servei gratuït d’autobusos.

 • Cada 15 minuts, des de les 19.30 fins a les 21 hores.
  Recorregut: directe entre la parada situada a l’avinguda de Joan Carles I (davant del parc del Mil·lenni) i l’avinguda d’Europa amb el c. Roses.
 • Cada 5 minuts, des de les 21 fins a les 2 hores.
  Recorregut: de l’avinguda d’Europa fins a la parada de l’avinguda de joan Carles I amb el c. Sant Pere.

Per accedir amb vehicle privat a la ciutat des de Gavà Mar entre les 19 i les 23 hores es recomana prendre l’autovia de Castelldefels i accedir-hi pel camí de la Pava, per Viladecans o per Castelldefels.

Subscriu-te al WhatsApp de GAVÀ INFO i t’informarem en cada moment dels canvis i incidències que es puguin produir.

4 COMENTARIOS

 1. No sé el presupuesto que puede dedicar este año el Ayto. para estas fiestas, pero en conjunto creo que hay de todo para todos. Creo que han hecho un esfuerzo y es de agradecer. Grupos musicales de la zona muy bien. De menos que no haya una actuación castellana de los castellers de Gava y alguna más invitada como ya pasó otros años. Ahora a salir y disfrutar de la «Festa Major», gaudiu.

 2. Diria que algú se n’ha oblidat de la tradicional revetlla de Sant Pere a la Torre Lluch, la nit del 28… amb las cadiretes i tauletes al passeig de les acàcies; de les actuacions tipus Dani Nel·lo, The Big Jamboree… pels què ens agrada la música de qualitat. Un programa, llevat les cercaviles, de perfil molt baix. Potser el pressupost ha anat a parar al Pla Ponent…
  Quasi millor que ens envaeixi Viladecans.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Vida Mejor
La tradizionale Gavà
Juma Gavà
Estetica Gavà
fisioterapia Gavà
Righetti Forners
Clinica murillo
Gavà info publicidad

SÍGUENOS

7,100FansMe gusta
8,677SeguidoresSeguir
2,925SeguidoresSeguir

OTRAS NOTICIAS DE GAVÀ